Beste wijkbewoners,

De sluitingstermijn voor het bestellen van Groene Daken met subsidie van de Provincie is nu enkele weken voorbij. Wat leuk dat blijkt dat jullie in zulke grote getale groene daken hebben besteld! 

Wij hebben als commissie Groene daken, een paar weken terug contact gehad met Groendak en het leggen van de daken is inmiddels van start gegaan. Groendak zal bij iedereen aangeven wanneer het dak gelegd gaat worden.  

De subsidie van de provincie is inmiddels ontvangen. Het exacte percentage subsidie per deelnemend adres, kunnen we pas definitief berekenen, als (vrijwel) alle daken deze zomer gelegd en betaald zijn. Het ziet er gunstig uit; met het huidige aantal deelnemers, die allen een zelfde percentage subsidie krijgen vanzelfsprekend, komen we boven de 30 % uit. De subsidie zal naar verwachting in september overgemaakt worden, als de planning geen onverwachtheden kent.  De lijst van deelnemers die betaald hebben, hopen wij eind augustus te ontvangen van Groendak. 

Voor degenen die niet van deze subsidie hebben kunnen profiteren, omdat de inschrijvingstermijn verstreken is, geldt dat Groendak nog wel hun korting aanbiedt aan Enkabewoners tot eind 2019. 

Ook is het een mogelijkheid om zelf in de toekomst nog eens een dergelijk project op te zetten evt. 

Wij verheugen ons op het eindresultaat en wensen iedereen een fijne, groene zomer! 

Groeten, Arjon, Sander en Astrid