Buurtpreventie op ENKA

Soms is het even minder leuk. Inbrekers, rotzooitrappers en autodieven weten ook onze wijk te vinden. Gelukkig niet heel vaak. Maar mocht dit toch gebeuren dan is het handig dat je elkaar kunt waarschuwen. Dat kan via Whatsapp in de Preventiegroep Enka.

Preventiegroep Enka op Whatsapp

In deze appgroep kun je verdachte situaties melden nadat je eerst 112 hebt gebeld. Of 0900-8844 als het minder dingend is. Maar ook zogenaamde burgernetmeldingen bij vermissingen kun je hier doen.

Het is niet de bedoeling dat je andere berichten plaatst. Niemand is blij met veel berichten over van alles en nog wat. Als er een bericht verschijnt in de groep, dan verdient hij ook echt je aandacht. Daar kun je van op aan.

Deze preventiegroep is onderdeel van Buurtpreventie Ede.

Hoe kan ik de groep volgen?

Op dit moment heeft de groep meer dan 170 deelnemers. Wil jij ook deelnemen aan deze chat?

  • Volg dan deze link naar Whatsapp
  • Klik op ‘Deelnemen aan Chat’
  • Nu opent Whatsapp en ben je deelnemer

Preventie door wijkbewoners op straat

In verschillende wijken van Ede surveilleren al vrijwilligers. Buurtpreventie Op ENKA is op zoek naar wijkbewoners die het leuk zouden vinden dit ook voor de Enka-wijk te doen. Door samen een paar uurtjes per week of per maand door de wijk te wandelen zijn jullie extra ogen en oren voor de bewoners, gemeente en politie. Wil je wat betekenen voor dit team of heb je wat extra informatie nodig? Neem dan contact op met Marco.

Contact

Neem contact op met Marco, hij kan je meer vertellen over de buurtpreventie.

Mail: marco.gerritsen@buurtpreventie-ede.nl