Over het wijknetwerk Op ENKA

Op ENKA is het wijknetwerk van, voor en door bewoners van de Enka-wijk in Ede. Een bijzondere woonwijk waar de industriële geschiedenis zichtbaar is, naast het station en met de bossen op de achtergrond. Het wijknetwerk zet zich in voor de leefbaarheid ‘Op ENKA’. We geloven in een actieve wijk, waar mensen elkaar kennen en samen optrekken. We moedigen bewoners aan om mee te doen, en zich met ons in te zetten voor de wijk.

Het wijknetwerk wordt gedragen door een vaste kern vrijwilligers. Zij brengen bewoners bij elkaar, helpen met praktische zaken, en beheren de financiën voor wijkinitiatieven. Daarbij worden ze geholpen door verschillende mensen en organisaties. Ieder met een eigen rol en talent. Doe jij ook mee?

Wat doet Op ENKA?

In principe organiseert Op ENKA niets zelf. We helpen vooral bewoners die iets willen doen voor de wijk. Er zijn hier genoeg enthousiaste mensen met ideeën en plannen. Wij helpen deze ook waar te maken. Dat kan van alles zijn: een sportmiddag, een kledingbeurs, of een feest met dans en theater. Maar ook bewoners die zich verzamelen rondom een actueel maatschappelijk thema, kunnen bij ons terecht voor raad en daad.

Waar kun je ons vinden?

Op ENKA beheert een aantal communicatiemiddelen voor de wijk zoals deze website, maar kijk ook op onze Facebook-pagina en de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast organiseren we minimaal één keer per jaar een netwerk-event voor bewoners. Je kunt sowieso altijd contact met ons opnemen, we wonen in de buurt.

Initiatieven in de wijk

Er gebeurt regelmatig iets, in de nieuwsbrief en op Facebook houden we je op de hoogte. Een aantal mooie dingen die kortgeleden zijn georganiseerd zijn: kinderkledingbeurs, voorleesavonden, winterfestival, spelletjesmiddag, rondleidingen door de wijk enzovoorts. Daarnaast zijn er ook een aantal vaste wijkinitiatieven zoals een hardloop- en een fietsgroep, ENKA Schoon, en het Bewonerscomité Enka-Horapark.

Kernteam Op ENKA

Op dit moment zijn dit de leden van het kernteam

  • Dennis Janse
  • Fenna van der Poel
  • Henri Spijkerboer
  • Linde Sas
  • Martine Spijksma
  • Petra Otten

Stichting bewoners op Enka

Het wijknetwerk is een onderdeel van de Stichting bewoners Op Enka. Daarmee heeft het een officiële status, wat het makkelijker maakt om subsidies aan te vragen, en om deel te nemen aan gesprekken met bijvoorbeeld gemeente of projectontwikkelaars