Wijkinitiatieven

Op ENKA gebeurt veel. Sommige initiatieven zijn eenmalig, andere zijn vast, of komen regelmatig terug.

We zijn deze pagina aan het vullen. Hij is dus nog niet volledig!

Rondleidingen op ENKA

Iedere maand worden er gratis rondleidingen over het ENKA-terrein gegeven. Oud ENKA-medewerkers en huidige bewoners nemen je kriskras mee door de wijk.

ENKA Schoon

Met een aantal wijkbewoners lopen we regelmatig met grijpers en vuilniszakken door de wijk. Onze missie: ENKA schoon en zonder zwerfafval. Doe je mee?

Cultuur op ENKA

Elke eerste zondagmiddag van de maand organiseert een aantal wijkbewoners samen met Cultura een culturele activiteit. Het type activiteit is elke keer anders.

Stichting Enka-Horapark

De stichting wil een duurzame en toekomstbestendige gezonde en veilige fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit bevorderen. Ze richten zich op het gebied van en om de Enkawijk, het Horapark en de Horalaan.

Enka Riders

De fietsende bewoners van onze wijk gaan regelmatig op pad op MTB of racefiets. Sportief genieten van onze omgeving. Je vindt ons op Strava.

Enka Runners

Hei en bos … in onze achtertuin kun je prachtig hardlopen. Dat doen een aantal wijkbewoners dus ook regelmatig. Je vindt ons op Strava.

Bordspelavond

We spelen regelmatig samen een bord- of kaartspel. Eén keer per maand organiseren we een gezellige avond in de Kantine. Iedereen is welkom.

Oudercafé

Ieder laatste woensdag van de maand organiseren we een oudercafé in de Kantine. Je bent welkom, met, maar ook zonder je kinderen.

Seniorencafé

Ieder tweede donderdag van de maand is er een seniorencafé in de Kantine. Voor iedereen die zichzelf in de categorie ‘senioren’ plaatst.

Paddenbelang 'Hora Est'

We zetten ons actief in voor de padden in onze buurt. We onderhouden de paddenpoelen, en begeleiden ieder voorjaar de paddentrek

Voorleesavonden

Ook deze zomer kunnen peuters en kleuters weer naar mooie verhalen komen luisteren. Iedere keer een andere voorlezer met een verrassend verhaal.

Ook in de wijk

Volkstuinen Dr. Hartogsweg

Sinds 1980 wordt er al getuinierd in de ENKA-wijk. Het complex bestaat uit 65 tuinen van groot tot klein. Lentekriebels, zaaien, oogsten en eten… maar je kunt er ook wandelen.

De Proefzaak

Een proeflokaal van de kloosterbieren van Brouwerij Kleiburg, waar je kunt lunchen of dineren. Maar ook een virtuele escape room in een atoomkelder, en een aantal appartementen.