Wijkinitiatieven

Op ENKA gebeurt veel. Sommige initiatieven zijn eenmalig, andere zijn vast, of komen regelmatig terug.

We zijn deze pagina aan het vullen. Hij is dus nog niet volledig!

Repair Café Op ENKA

Een koffieapparaat dat niet meer werkt? Een stofzuiger die kapot is? Of een jas waarvan de zoom loshangt? Laat het repareren bij het Repair Café Op ENKA.

Wandelgroep Op ENKA

Hou je ook van wandelen? Wandel dan iedere woensdag met ons mee. Of één keer per maand op zondag. Een leuke en gezellige manier om actief onze mooie omgeving te ontdekken.

Bordspelavond

We spelen regelmatig samen een bord- of kaartspel. Eén keer per maand organiseren we een gezellige avond in de Kantine. Iedereen is welkom.

Cultuur op ENKA

Een aantal wijkbewoners organiseert regelmatig samen met Cultura een culturele activiteit. Het type activiteit is elke keer anders.

Buurtpreventie op ENKA

Via Whatsapp kun je in de Preventiegroep Enka verdachte situaties melden nadat je eerst de politie hebt gebeld.

Seniorencafé

Ieder tweede donderdag van de maand is er een seniorencafé in de Kantine. Voor iedereen die zichzelf in de categorie ‘senioren’ plaatst.

Activiteitenclub Op ENKA

Met een aantal vrouwen ondernemen we regelmatig leuke activiteiten. Vind je het leuk om je aan te sluiten bij ons groepje? Neem dan snel contact op.

Oudercafé

Ieder laatste woensdag van de maand organiseren we een oudercafé in de Kantine. Je bent welkom, met, maar ook zonder je kinderen.

Stichting Enka-Horapark

De stichting wil een duurzame en toekomstbestendige gezonde en veilige fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit bevorderen. Ze richten zich op het gebied van en om de Enkawijk, het Horapark en de Horalaan.

Rondleidingen op ENKA

Iedere maand worden er gratis rondleidingen over het ENKA-terrein gegeven. Oud ENKA-medewerkers en huidige bewoners nemen je kriskras mee door de wijk.

Paddenbelang 'Hora Est'

We zetten ons actief in voor de padden in onze buurt. We onderhouden de paddenpoelen, en begeleiden ieder voorjaar de paddentrek

Enka Runners

Hei en bos … in onze achtertuin kun je prachtig hardlopen. Dat doen een aantal wijkbewoners dus ook regelmatig. Je vindt ons op Strava.

Enka Riders

De fietsende bewoners van onze wijk gaan regelmatig op pad op MTB of racefiets. Sportief genieten van onze omgeving. Je vindt ons op Strava.

ENKA Schoon

Met een aantal wijkbewoners lopen we regelmatig met grijpers en vuilniszakken door de wijk. Onze missie: ENKA schoon en zonder zwerfafval. Doe je mee?

Voorleesavonden

Ook deze zomer kunnen peuters en kleuters weer naar mooie verhalen komen luisteren. Iedere keer een andere voorlezer met een verrassend verhaal.

Ook in de wijk

Volkstuinen Dr. Hartogsweg

Sinds 1980 wordt er al getuinierd in de Enkawijk. Toen nog naast de fabriek, nu is de tuin een mooie groene overgang van de woningen naar het bos. Een plek om te koesteren en zuinig op te zijn.

De Proefzaak

Een proeflokaal van de kloosterbieren van Brouwerij Kleiburg, waar je kunt lunchen of dineren. Maar ook een virtuele escape room in een atoomkelder, en een aantal appartementen.