Wijkinitiatieven

Op ENKA gebeurt veel. Sommige initiatieven zijn eenmalig, andere zijn vast, of komen regelmatig terug.

We zijn deze pagina aan het vullen. Hij is dus nog niet volledig!

Rondleidingen op ENKA

Iedere maand worden er gratis rondleidingen over het ENKA-terrein gegeven. Oud ENKA-medewerkers en huidige bewoners nemen je kriskras mee door de wijk.

ENKA Schoon

Met een aantal wijkbewoners lopen we regelmatig met grijpers en vuilniszakken door de wijk. Onze missie: ENKA schoon en zonder zwerfafval. Doe je mee?

Paddenbelang 'Hora Est'

We zetten ons actief in voor de padden in onze buurt. We onderhouden de paddenpoelen, en begeleiden ieder voorjaar de paddentrek

Bewonerscomité Enka-Horapark

Ons comité bestaat uit vrijwilligers met verschillende soorten kennis en expertise. We dragen allemaal de unieke natuurwaarden van het Horapark een warm hart toe.

Enka Riders

De fietsende bewoners van onze wijk gaan regelmatig op pad op MTB of racefiets. Sportief genieten van onze omgeving. Je vindt ons op Strava.

Enka Runners

Hei en bos … in onze achtertuin kun je prachtig hardlopen. Dat doen een aantal wijkbewoners dus ook regelmatig. Je vindt ons op Strava.

Oudercafé

Ieder laatste woensdag van de maand organiseren we een oudercafé in de Kantine. Je bent welkom, met, maar ook zonder je kinderen.

Ook in de wijk

Volkstuinen Dr. Hartogsweg

Sinds 1980 wordt er al getuinierd in de ENKA-wijk. Het complex bestaat uit 65 tuinen van groot tot klein. Lentekriebels, zaaien, oogsten en eten… maar je kunt er ook wandelen.