Repair Café Op ENKA

Wat doe je met een koffieapparaat dat niet meer werkt? Met een stofzuiger die kapot is? Of met een jas waarvan de zoom loshangt? Weggooien? Mooi niet! Laat het repareren bij het Repair Café. Nu ook op Enka!

Hoe werkt het?

Je kunt bij het Repair Café terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en kleding. Telefoons, smartphones, tablets en laptops kun je niet laten repareren.

Deskundige vrijwilligers voeren de reparaties gratis uit. Dat doen ze samen met jou. Op de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig. De reparaties moeten wel in relatief korte tijd kunnen plaatsvinden.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: mannen van het Repair Café aan het werk samen met stagiair Marijn.

Praktische zaken

De vrijwilligers repareren gratis. Om de kosten te dekken vraagt het Repair Café je wel om een vrijwillige bijdrage.

  • Wanneer: Iedere eerste woensdagavond van de maand.
  • Hoe laat: 19:00 tot 21:00 uur, tot 20:30 uur kun je nieuwe reparaties aanbieden
  • Waar: De Kantine, Het Kantinegebouw, Sterkerij 14, bovenste verdieping

Repair Café Ede – Bennekom

Het Repair Café is op verschillende locaties in Ede: buurtcentra De Meerpaal en De Kolk en in De ontmoeting in Bennekom. Vanaf maart 2024 ook in de ENKA-kantine en Het Kernhuis. Bekijk de website van het Repair Café voor meer informatie en locaties.

Vorig jaar werden door de vrijwilligers naar schatting 750 reparaties uitgevoerd, waarvan 60% met succes. Hierdoor verdwenen zo’n 400 stofzuigers en koffiezetapparaten minder op de afvalberg in Ede!