Bewonerscomité Enka-Horapark

De gemeente Ede heeft grote plannen met het Horapark. Om ervoor te zorgen dat wij als wijk worden gezien als een serieuze gesprekspartner heeft een groep bewoners zich begin 2021 samen georganiseerd in het Bewonerscomité Enka-Horapark. Dit comité zit aan tafel bij de participatiegesprekken over de ontwikkelingen van het Horapark.

Onze zienswijze

Toen de plannen rondom het Horapark bekend werden gemaakt, heeft begin 2021 een ‘startnotitie’ ter inzage gelegen. Op deze startnotitie hebben we als comité onze zienswijze ingediend. Naast onze zienswijze heeft de gemeente nog 21 andere reacties mogen ontvangen.

Al die reacties hebben tot wijzigingen in de startnotitie geleid. In juni 2021 is de aangepaste startnotitie en inspraaknota gepubliceerd op de website van gemeente Ede. Als reactie hebben wij een vervolgbrief (inspraakreactie) geschreven.

Afbeelding: ingang van het Horapark vanaf de Horalaan.

We zitten aan tafel

Sinds de publicatie van de zienswijze en inspraakreactie, hebben we van oktober 2021 tot en met mei 2022 deelgenomen aan verschillende participatiebijeenkomsten en gesprekken met de raad, gemeente, en wethouders. Nadat het een tijdje stil geweest is hebben we inmiddels weer een aantal nieuwe gesprekken gehad met Stichting Milieu Educatie (SME), wethouders en gemeente. Waarvan de eerste op 9 november 2022 was.

Het comité wordt een stichting

Omdat we nu langzaam in een fase komen dat de plannen rondom het Horapark echt vorm gaan krijgen, is het belangrijk dat het comité een rechtspositie heeft. Daarom hebben we besloten een stichting op te zetten. Daardoor worden we nog serieuzer genomen door de andere partijen. Nieuws rondom deze stichting vind je op deze website.

We kunnen je hulp goed gebruiken

Als je het ook belangrijk vindt wat met Horapark gebeurt, dan kun je ook onderdeel worden van de actieve groep: je bent van harte welkom. In het bijzonder zijn we nog op zoek naar een ecoloog.

Contact

Je kunt ons bereiken via: horapark@op-enka.nl.

Volg ons ook op Discord (#nieuwe-bestemming-horapark).

Nieuwsbrief Enka-Horapark

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rondom het Horapark.  Je kunt ook eerdere nieuwsbrieven inkijken.

Nieuws over het Horapark

Brief aan gemeenteraad over Horapark

Brief aan gemeenteraad over Horapark

Beste buurtbewoners, Op 20 maart 2021 hebben we als bewonerscomité een inspraakreactie (zienswijze) ingediend bij de gemeente op de startnotitie van de transformatie van het Horapark, die door 189 huishoudens van de Enkawijk is ondertekend. Naast onze inspraakreactie...

Zienswijze Horapark ingediend

Zienswijze Horapark ingediend

Beste medebuurtbewoners, Op 13 maart 2021 verscheen het bericht ‘Zienswijze Horapark’ waarin werd aangegeven dat een Bewonerscomité een zienswijze had opgesteld en voornemens was deze bij de gemeente in te gaan dienen. Ook was gevraagd om de zienswijze te ondertekenen...