In het voorjaar maken meer dan 1500 padden een tocht van het Hoekelumse bos, via het Horapark naar de poelen aan de rand van onze wijk. Daarbij worden ze iedere avond geholpen door flink wat vrijwilligers. Nu de paddentrek (bijna) is afgelopen is er 24 april een voorlichtingsavond over het leven van onze padden. Iedereen is welkom. In het bijzonder alle vrijwilligers, maar kom ook als je alleen meer wilt weten over deze bijzondere dieren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Programma

Vanaf 19.30 tot 20.00 uur is er inloop met een kopje koffie of thee. Wies Schuurman en René van der Reijden heten je welkom namens het bestuur van de Stichting Paddenbelang ‘Hora Est!’.

Lezing ‘Hulp voor de padden in het Horapark’

Vervolgens is er een lezing van ongeveer een uur over de padden in het Horapark. Fabrice Ottburg vertelt over de padden en hun voorgeschiedenis op het fabrieksterrein van ENKA. Fabrice is ecoloog en onderzoeker aan de universiteit van Wageningen. Daarnaast heeft hij de sanering van het ENKA-fabrieksterrein begeleid.

Vrijwilligers in het donker

Tot slot zal Wies nog wat praktische informatie geven over de begeleiding van de paddentrek. Wat doen de vrijwilligers met hun zaklampen in het donker in het Horapark? Waar moet je wel en niet zoeken? En wat gebeurt er in en rond de poelen?

Praktische zaken

De bijeenkomst is gratis. Inclusief een kopje koffie of thee.

  • Wanneer: woensdag 24 april, vanaf 19:30 uur tot ongeveer 22: 00 uur
  • Waar: Kantinegebouw Enka, Sterkerij 14, 2e etage

De avond wordt georganiseerd door de Stichting Paddenbelang ‘Hora Est!’

Aanmelden

Kun je vooraf even laten weten dat je komt? Stuur hiervoor een mail aan Wies Schuurman via hora.est@xs4all.nl.