De paddentrek is begonnen! Zoals ieder jaar maken de padden een levensgevaarlijke tocht van het Hoekelumse bos, over de Horalaan, door het Horapark richting de poelen bij de Enkawijk. Daar leggen ze in het water hun eitjes. Kom jij helpen met ‘paddenrapen’, zodat ze veilig hun doel bereiken?

Wanneer

De paddentrek is al begonnen en duurt ongeveer tot half april. De padden gaan niet allemaal tegelijk, iedere avond als het donker wordt gaan er wel een paar. Het is vooral druk als het boven de 8 graden is en een beetje regent.

Wat ga je doen?

Met je zaklamp zoek je naar padden, bijvoorbeeld op het Horapark, bij de Horalaan en de bossen daar in de buurt. Vind je er een, dan pak je de pad voorzichtig op en legt hem in je emmer. Daarna breng je de padden naar de paddenpoel. Neem zelf een zaklamp, een schone emmer en een reflecterend hesje mee.

Doe je mee?

Lijkt het je leuk en wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar Wies via hora.est@xs4all.nl dan krijg je meer informatie. Ook kinderen zijn welkom, lekker spannend in het donkere bos. Kinderen mogen wel alleen meelopen onder begeleiding van een volwassene.

De padden kunnen je hulp goed gebruiken want ze hebben het zwaar de laatste jaren. Lees meer over de padden op ENKA, en de Stichting Hora Est.