Op zaterdagavond 6 april ben je van harte welkom bij de voorstelling van de Oscarwinnende film ‘CODA’ in De Kantine. De film is wereldwijd enthousiast ontvangen en werd bekroond met talloze prijzen. De filmvoorstelling is onderdeel van Cultuur Op ENKA en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultura Ede.

Lees verder onder de foto

Over de film

CODA (2021) gaat over de zeventienjarige Ruby (Emilia Jones). Ruby is een CODA: een ‘child of deaf adults’, en de enige in haar familie die wél kan horen. Haar leven bestaat uit het tolken voor haar ouders (Marlee Matlin en Troy Kotsur), school, en samen met haar oudere broer (Daniel Durant) meehelpen op de slechtlopende vissersboot van de familie. Maar als Ruby lid wordt van de zangclub op school, ontdekt ze dat ze talent heeft voor zingen. Haar enthousiaste maar strenge zangleraar (Eugenio Derbez) moedigt haar aan om zich aan te melden bij een prestigieuze muziekschool, maar Ruby twijfelt tussen de verantwoordelijkheid voor haar familie en het najagen van haar eigen droom.

De film is wereldwijd enthousiast ontvangen en werd bekroond met talloze prijzen, waaronder drie Oscars (beste film, beste mannelijke bijrol, beste bewerkte scenario) en een BAFTA Film Award (beste bewerkte scenario).

Toegang

Kosten bedragen 4,50 euro per persoon, inclusief een drankje in de pauze (bier, wijn, fris). Je kunt betalen voor begin van de film via een QR-code.

Praktische zaken

  • Wanneer: zaterdag 6 april, 20.00 – 20.15 uur inloop, 20.15 – 22.15 uur filmvertoning CODA
  • Waar: De Kantine, het Kantinegebouw, Sterkerij 14, bovenste verdieping

Zorg je dat je op tijd aanwezig bent?