Na heel lang wachten (door Corona stond hij lang vast in België) is hij vandaag eindelijk gearriveerd, onze eigen gloednieuwe Op ENKA-deelauto! En dan maar meteen een elektrisch Renault Zoe, met een vaste parkeer- en laadplek aan de Sterkerij, op de hoek van het Enka Huis (hiero).

Iedereen die zich heeft aangemeld bij MyWheels kan per direct gebruik maken van de auto (LET OP: je moet eerst zorgen dat al je gegevens, inclusief je rijbewijs zijn geverifieerd door Mywheels voordat je op pad kunt). Na reservering is de auto te openen met de MyWheels app of met je OV-chipkaart. Kosten: 3,25 euro per uur met een maximum van 32,50 euro per 24 uur, en 0,24 euro per gereden kilometer (inclusief de elektriciteit). Wanneer je hem langer dan 2 dagen aan één stuk gebruikt, krijg je automatisch 25% korting op deze bedragen.

Heb je vragen over hoe het precies werkt, neem dan contact op met beheerder Iris. Dat kan door een bericht te sturen via de MyWheels app of via het mailadres duurzaamdelen@op-enka.nl.

Dit is echter nog niet alles. Het is pas het begin van een hele vloot! Binnenkort opent rondom deze locatie namelijk ook een Hely Hub. Dit is een andere aanbieder van deelmobiliteit. Er komen dan ook elektrische deelfietsen, een elektrische deelbakfiets en nog meer deelauto’s Op ENKA. Jullie horen gauw meer hierover, ook over de verschillen tussen MyWheels en Hely.

Ook zijn er in de wijk natuurlijk nog een aantal buurtbewoners die hun eigen auto delen. Dit gaat via Snappcar. Zo zorgen we samen voor minder blik op straat en besparen we ons het gedoe van garagebezoeken, autowassen, parkeervergunningen, etc. Ideaal voor wie niet dagelijks een (tweede) auto nodig heeft, maar ook niet zonder kan. Veel deelplezier!