ENKA – bron: gemeentearchief Ede

Help jij ons de geschiedenis van het ENKA-terrein te vertellen?

Naar aanleiding van het project ‘100 jaar ENKA’ organiseren de bewonerscommissie, Cultura Erfgoed en BOEi verschillende activiteiten. Eén van die activiteiten is het organiseren van een maandelijkse rondleiding over het ENKA-terrein. Er valt genoeg te vertellen over het ‘zaagdak’ van de Westhal, de bijzondere architectuur van het Kantinegebouw en de hoogste schoorsteen van Nederland.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een korte workshop ‘Rondleider ENKA-terrein’ van ca. 2 uur. Tijdens deze workshop i.s.m. BOEi leer je de leukste weetjes over het ENKA-terrein. We vertellen jou wat een leuke route is om te bewandelen en bij welke plekken je mooie verhalen kan vertellen. Aan het eind krijgt iedereen een hand-out mee naar huis.

Wat vragen wij jou?
Vooral interesse in je eigen leefomgeving en enthousiasme om deze bijzondere verhalen door te vertellen aan anderen. Daarnaast vragen wij jou om de korte workshop ‘Rondleider ENKA-terrein’ van ca. 2 uur te volgen en ca. 2 keer een rondleiding van een uur te geven. De workshop staat gepland op 28 april van 19:00-21:00 in Cultura (Molenstraat 45, Ede).

Lijkt het jou leuk om als rondeider het verhaal van het ENKA-terrein te vertellen? Geef je dan op via ederonde@cultura-ede.nl .