BOEi is verantwoordelijk voor restauratie en herbestemming van industrieel erfgoed, inclusief de momumenten Op Enka. In 2020 bestaat BOEi 25 jaar. Een kwart eeuw succesvolle herbestemming van fabrieken, watertorens, boerderijen, kerken, kloosters, gevangenissen, schoorstenen en gevangenissen. Onderdeel van het lustrumjaar 2020 is het publiceren van een boek ’25 jaar herbestemmen in Nederland’, met veel foto’s.

Het Kantinegebouw, de Bitterzoutloods, het Poortgebouw, de twee Schoorstenen en de Westhal (de Fietser) zijn allemaal BOEi projecten Op Enka.

Fotografen die de monumentale uitstraling van een gebouw in een foto kunnen vatten opgelet! Weet u een BOEi-project op sfeervolle wijze vast te leggen? Stuur uw foto (min. 300 dpi, max. 3 mb) dan vóór 8 januari naar communicatie@boei.nl. Delen op social media kan middels de hashtag #BOEi25jaar. De beste drie foto’s worden (met bronvermelding) opgenomen in het boek en ontvangen een unieke prijs: een privé-rondleiding door de directie in een leegstaand monument, een ingelijste afdruk van het werk voor thuis en een levenslange verbondenheid als Vriend van BOEi.

Met zoveel mooie monumenten Op Enka moeten we ook in staat zijn de mooiste foto(s) te maken!