Over twee weken staat Kerstmis voor de deur. “De mooiste tijd van het jaar”. Om ook gezinnen die het iets minder breed hebben een mooie kerst te bezorgen, organiseren basisschool De Ontdekking en Wijknetwerk Op Enka de actie van het ‘omgekeerde kerstpakket’.

Wat houdt de actie in?

In de week van maandag 11 t/m zaterdag 16 december zamelen we levensmiddelen in en maken hier een mooi kerstpakket van. Deze worden uitgedeeld aan gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Help je mee om deze actie een succes te maken?

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wat zamelen we in?

Iedereen kan levensmiddelen schenken voor in het kerstpakket. Denk bij levensmiddelen aan lang houdbare producten, bijvoorbeeld: pasta, soep, rijst, bloem en potten broodbeleg. Maar denk ook aan lekkernijen zoals kerstkoekjes en chocolademelk. Het mag zeker een feestje worden!

Controleer wel even de houdbaarheidsdatum, zodat we gezinnen iets geven waar ze echt wat aan hebben.

Hoe kun je levensmiddelen aanleveren?

Van maandag 11 t/m vrijdag 15 december mogen alle kinderen levensmiddelen mee naar school nemen. Ze kunnen ze achterlaten in de dozen die we in de klas klaarzetten.

Op zaterdag 16 december kunnen alle wijkbewoners levensmiddelen afgeven bij de school. Dat kan van 12.00 tot 16.00 uur bij de ingang aan de noordzijde.

Help je mee?

Naast het inzamelen van levensmiddelen, zoeken we ook vrijwilligers voor de praktische kant:

  • Mensen die het leuk vinden om de pakketten te maken op zondag 17 december vanaf 13.00 uur.
  • Mensen die het leuk vinden om de pakketten te bezorgen. De bezorging vindt plaats in de week van 18 t/m 22 december. De dag van bezorging mag je zelf invullen, je kunt de pakketten afhalen op maandagavond 18 december tussen 19.30 en 20.30 uur.

Vind je het leuk om je steentje bij te dragen, stuur dan een mailtje naar: oc.ontdekking@cnsede.nl.

Gezinnen aanmelden

Ken je zelf personen of gezinnen in Ede en omstreken die een verrassingspakket goed kunnen gebruiken? Je kunt hun gegevens mailen naar oc.ontdekking@cnsede.nl. Of doe (anoniem) een briefje in de bus bij Lakkerij 9. Welke informatie hebben we nodig van het gezin:

  • Naam van het gezin
  • Adres
  • Gezinssamenstelling
  • Dieetwensen (als die er zijn)

Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en gebruiken we alleen voor deze kerstactie.

Meer informatie

Wil je meer weten of je opgeven als vrijwilliger? Stuur een mail naar oc.ontdekking@cnsede.nl.

We hopen dat de actie ook dit jaar weer een groot succes wordt!