Er waren al een tijdje verschillende manieren om met elkaar in de wijk in verbinding te blijven. Zo is er deze website, een tweetal Facebook pagina’s Wijknetwerk Op ENKA en Bewoners Op Enka, enkele WhatsApp groepen, een digitale nieuwsbrief en nu dus ook een heus Discord kanaal.

Wat is Discord precies en waarom nu iets extra’s?

Discord is een communicatie medium wat nog het meest lijkt op een uitgebreidere WhatsApp.
Je kan er namelijk berichten mee sturen die iedereen kan lezen. 
Maar het kan meer dan dat. WhatsApp heeft bijvoorbeeld een limiet van 256 gebruikers in één groep. In Discord kunnen er minimaal 5000. Op dit moment hebben we al 348 wijkbewoners die mee doen.

Je zou natuurlijk kunnen denken, wordt het dan niet enorm druk?

Gelukkig is er nog een voordeel dat Discord heeft om dat tegen te gaan: kanalen.
Voor verschillende onderwerpen kunnen aparte kanalen aangemaakt worden.
Zo zijn er kanalen als “kletspraat”, “duurzaam delen”, “gevonden en verloren” en “groene daken”.
Het fijne hiervan is dat je elk kanaal afzonderlijk van elkaar kan dempen. Dus als je geen behoefte hebt aan een theekransje, dan zet je “kletspraat” uit. Of misschien heb je al een groen dak, dan zet je “groene daken” uit. Zo beperk je de berichten die je binnen krijgt.

Wat ook een voordeel is: er kunnen verschillende spraakkanalen aangemaakt worden. Zo zijn er al meerdere vergaderingen geweest van verschillende groepen mensen die zich daar verzameld hebben.

Wat ook fijn is, is dat je je bericht achteraf kan aanpassen: geen slordige typfoutjes of autocorrect meer. 
Ook kan je smileys plaatsen op elkaars berichten. Zo krijg je niet zoals bij WhatsApp meerdere berichten binnen van personen die een bericht van iemand anders grappig of goed vinden.
Deze dingen leveren dus minder spam op.

Wil je ook op de hoogte van de laatste berichten in de wijk? Klik op deze link https://discord.gg/zEAQHsxEZP en meld je gratis aan!
Het werkt in de browser, als programma op de computer of als app op je telefoon