Als schoolpleincommissie willen wij jullie graag een kijkje geven achter de schermen van onze groep en daarmee over de plannen die we hebben uitgewerkt.

Het voorlopige, groeiende ontwerp
Als eerste wil Sjoerd Brandsma zich voorstellen. Hij is de man achter het ontwerpproces van het schoolplein. Bekijk en beluister hier zijn inspirerende verhaal over een schoolplein dat historie en natuur bij elkaar brengt! In gesprek met Marco te Brömmelstroet.

Communicatie
Het lijkt misschien een simpel schoolplein. Het project is echter behoorlijk complex: door de hoeveelheid betrokken partijen, de nieuwe aanpak met actieve burgerparticipatie, de verschillende ruimtevragen, de continue bewegende context, en middenin een wijk in opbouw. Daarom hechten we veel waarde aan communicatie, en door de professionele hulp van Marion Nijhof. Zij helpt bij de communicatie tussen partijen als de gemeente Ede, AM, de Grondbank, de school, het kinderdagverblijf, BOEi etc. Daarnaast doen we onze best om de wijk en ouders zoveel mogelijke te informeren over de voortgang. Ze praat hierover met Talitha Nijland.

In goede banen leiden van een complex project
Ibrahim Palaz raakte anderhalf jaar geleden betrokken en is nu voorzitter en bezig met allerlei subsidie aanvragen. Hij vertelt hier aan Talitha Nijland over het hoe en waarom. Onder andere over de verrassing bij alles wat er komt kijken bij een omgeving die waardevol moet zijn voor de school en de wijk, in samenwerking met veel anderen partijen.

De ruimte voor een veilige en groene omgeving voor de school en buurt
Marco te Brömmelstroet is al een kleine 2 jaar bezig om ervoor te zorgen dat we de ruimte krijgen om een veilige en groene schoolomgeving te krijgen. Hoe ziet hij zijn rol, wat hebben we al bereikt en wat gaan we op 1 september zien? In gesprek met Talitha Nijland.