Midden in de Enka wijk wordt er door verschillende partijen (o.a. AM, BOEi) hard gewerkt aan het Kantinegebouw. In augustus opent de Oranje Nassau School hier haar deuren. Vervolgens wordt het gebouw klaar gemaakt om ook andere organisaties met wijkfuncties een mooie plek te geven zoals een kinderopvang, tandarts, verloskundige, kerk etc. Als je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met Ferry Ruijtenberg van Bzzzonder (de overkoepelende organisatie): ferryruijtenberg@Bzzzonder.nl.

Als de school in augustus gaat starten zal ook het schoolplein en de ruimte daaromheen gebruiksklaar moeten zijn. De kerngroep Buitenruimte Kantinegebouw, bestaande uit ouders en omwonenden, is op dit moment heel hard aan het werk om een fijne en veilige omgeving te maken voor zowel de schoolkinderen als de buurt. Onderstaand kun je de planning lezen die op dit moment wordt aangehouden. Op deze pagina proberen wij regelmatig, maar in ieder geval 1 keer per maand een update te geven waar we mee bezig zijn en waar we hulp bij kunnen gebruiken. Dit gebied vorm straks een centraal onderdeel van onze wijk, dus we vragen iedereen mee te denken en helpen om hier samen iets moois en veiligs van te maken! Wil je meehelpen, geeft dit dan door via schoolplein@op-enka.nl.

Planning

Ontwerpen

In januari, februari en maart wordt de buitenruimte van het kantinegebouw ontworpen. We krijgen hierbij hulp van OBB Speelruimtespecialisten. De aftrap van deze ontwerpfase is op 22 januari bij het ontwerpfestival. Tijdens dit festival vragen we omwonenden, kinderen en de ouders van kinderen mee te denken over de inrichting van het schoolplein en de verkeersveilige omgeving. De uitnodiging en gedetailleerde informatie kun je vinden via deze link.
Kun je 22 januari niet aanwezig zijn bij het ontwerpfestival, maar heb je wel ideeën over het schoolplein of over de verkeersveilige omgeving? Mail deze dan naar: schoolplein@op-enka.nl

Aan het eind van deze fase wordt het conceptontwerp ook weer voorgelegd aan de betrokken groepen zoals de omwonenden.

Vaststellen

In april wordt definitief besloten hoe het schoolplein en de omgeving hiervan er uit komt te zien.

Uitvoeren

Vanaf mei wordt gestart met het aanleggen van de buitenruimte van het kantinegebouw, zodat het schoolplein in augustus (gedeeltelijk) kan worden opgeleverd.

(Melis Stokepark, Den Haag)