In onze wijk komt een kleinschalige woonvorm voor jong-volwassenen die zorg nodig hebben. Al in 2014 hebben enkele ouders met elkaar een plan bedacht om hun kinderen op een veilige en plezierige manier te laten wonen.

Hieruit is op 21 maart 2018 Stichting STOER ontstaan. Er zijn sindsdien vele stappen gezet.  Eind 2017 is er bijvoorbeeld een samenwerkingsovereenkomst getekend met Woonstede.

stoer op enka

Hoe gaat het eruit zien?

Er komen 8 appartementen op de begane grond van elk ca 35m2met eigen badkamer en een keukenblok of pantry voor de jongeren, en 1 slaap-/werkkamer met sanitair voor de begeleiding. Daarnaast zijn er gezamenlijke voorzieningen.

Uniek aan dit project is dat ouders zelf de regie hebben over begeleiding en huisvesting. De leeftijd van de jongeren is tussen 22 en 35 jaar met indicatie VG 4 en VG5.

De woningen zijn eind 2019 klaar.

Een droom komt uit

Initiatiefneemster is Petra van Boetzelaer: “Onze droom komt uit, een thuis voor onze kinderen zoals wij dat voor ogen hebben. Een plek waar zij kunnen wonen als wij er niet meer zijn.”

De stichting zocht een locatie voor een kleinschalige woonvorm waar deze jongeren kunnen wonen met directe betrokkenheid van ouders en familie. Zelf woont Petra sinds 2015 op de Enka, samen met haar samengesteld gezin. Haar zoon Robert is graag buiten en heeft veel aanspraak in de buurt. De andere bewoners van STOER ziet Robert als zijn vrienden.

“Wij willen een thuis creëren voor onze kinderen en zelf de zorg uitkiezen. We bepalen zelf met welke partijen we afspraken maken, we selecteren zelf personeel en maken afspraken over de bouw van de woning”

Waarom op Enka?

Het is een ideale plek voor de jongeren:

  • Het ligt dichtbij het spoor en de bossen
  • dagbestedingsmogelijkheden zijn in de buurt
  • omdat de wijk in ontwikkeling is en wijkbewoners met elkaar opgroeien
  • omdat de ouders in de buurt wonen

Op dit moment zijn er nog 2 plaatsen vrij. Ben je geïnteresseerd in dit project of heb je zelf een kind dat voldoet aan de indicatie? Neem dan contact op met Petra of lees verder op de website van Stoer over de ontwikkelingen (stoer-ede@outlook.com/ 06-22118285).

logo stoer op enka