Wil jij een gezin op weg helpen?
Opvoeden……er bestaat geen handleiding voor. Herken jij dat als opvoeder en wil jij je ervaring inzetten?
Malkander heet je welkom bij Moeders informeren Moeders en Home-Start! Malkander ondersteunt gezinnen in de gemeente Ede!

Voor Moeders informeren Moeders ondersteun je een jonge ouder, je biedt een luisterend oor, vergroot het netwerk en versterkt het zelfvertrouwen.Bij Home-Start ondersteun je een gezin een dagdeel in de 1 à 2 weken. Je biedt praktische hulp of ondersteuning aan. Daarnaast werk je aan het zelfvertrouwen en netwerkvergroting. Je maakt even deel uit van het gezin. Je komt regelmatig en draait mee in het gezin. Je helpt mee om de hulpvraag te verkleinen. Voor ondersteuning kan je terecht bij de coördinator.

Wat vraagt Malkader:

  • Je beschikt over enige opvoedervaring
  • Je kunt een luisterend oor bieden
  • Je kunt de vraag van de ouder centraal stellen, wat voor de ouder geen probleem is, is het ook niet voor jou.
  • Je kunt op goed en positieve wijze communiceren

Als Home-Start en Moeders informeren Moeders heb je leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Je ziet vaak snel het zelfvertrouwen van de ouder toenemen. Je volgt voorafgaand een training, waarin gesprekstechnieken en jouw eigen waarden en normen centraal staan. Op regelmatige basis wordt er intervisie georganiseerd en door themabijeenkomsten krijg je extra verdieping.

Voor meer info, kijk op de website van Malkander of neem contact op met Athalia Groeneveld van Malkander via 0318-208080.